Rekreativno plivanje

Po mišljenju većine stručnjaka plivanje je najkorisniji i najblagotvorniji sport za zdravlje. Plivanje utiče na očuvanje kondicije i skladan psiho-fizički razvoj organizma. Rekreativno plivanje za cilj ima da opusti telo, smanji nivo stresa, blagotvorno deluje na psihu, kardio-vaskularni sistem, respiratorni sistem, razvoj mišića, kostiju. Pomaže takodje i pri otklanjanju raznih deformiteta kičmenog stuba. Plivanje kao vid rekreacije se preporučuje svim osobama bilo kog starosnog doba. Kako deci tako i odraslima. Rekreativno plivanje za decu je humana aktivnost i treba da bude dostupna svima. Sam boravak u vodi predstavlja vid rekreacije. U vodi nema naglih pokreta, celo telo i svaki mišic radi protiv otpora vode i samim tim plivanje je jedna od najboljih aerobnih aktivnosti jer aktivira celo telo. Kod dece utiče na pravilan rast i razvoj. Kod odraslih npr. povoljno utiče na rad srčanog mišića. Da bi se osoba bavila rekreativnim plivanjem potrebno je najpre savladati bar jednu ili dve tehnike plivanja (kraul, ledjno, prsno, delfin) tj. proći obuku plivanja. Ako govorimo o redovnom bavljenju rekreativnim plivanjem, tada podrazumevamo odlazak na bazen bar 2 do 3 puta nedeljno. Cilj ovog programa jeste da deca aktivno provedu slobodno vreme, da se pravilno razvijaju, da nauče nešto novo, da formiraju i razviju crte ličnosti. Rekreativno plivanje pozitivno utiče na samopouzdanje, stvara volju, upornost. Uz sve gore navedeno, rekreativno plivanje poboljsava kondiciju, razvoj specificnih motoričkih sposobnosti, utiče takodje i na socijalni život - upoznajemo nove drugare, upoznajemo nove mogućnosti.
Sa velikim žaljenjem moramo konstatovati da sve više dece ima neki od telesnih deformiteta ili prekomernu telesnu težinu. Ovo su jedni od glavnih razloga zašto bi trebali što redovnije upražnjavati fizičku aktivnost, a samim tim i plivanje, koje kao fizička aktivnost ima zasigurno najblagotvorniji uticaj na pravilan razvoj i očuvanje telesnog statusa. Pošto se prođe obuka (neplivača) ne treba zaobilaziti Školu plivanja, kroz koju se savladavaju tehnike plivanja. Škola plivanja će nam upravo pomoći da tehnike plivanja podignemo na što viši nivo, kako bi kasnije bavljenje rekreativim plivanjem bilo što svrsishodnije i efikasnije.

skola-plivanja-rekreativno-plivanje-swim-way-beograd

Termine i cene škole plivanja Swim Way možete videti na Početnoj stranici u sekciji "LOKACIJE" klikom na bazen koji Vas zanima.